Παιδίατρος

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού IBCLC

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1990-1996). Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στη Βεργίνα Ημαθίας. Ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στην Μ.Βρετανία (1998-2003)...

ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΩΝ

(Πατήστε πάνω στην είκονα ή εδώ για μεγέθυνση)


Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και μαζί με αυτό ήρθαν και τα κουνούπια που λατρεύουν τη ζέστη και την υγρασία. Πριν αγοράσετε αντικουνουπικό διαβάστε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για την ασφαλή χρήση εντομοαπωθητικών σκευασμάτων. Απλώνετε τα εντομοαπωθητικά πάντα σε γυμνό δέρμα ή πάνω στα ρούχα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

1. Η ΑΑΠ συστήνει να μην χρησιμοποιούνται τα εντομοαπωθητικά με την ουσία DEET σε βρέφη μικρότερα των 2 μηνών.  Χρησιμοποιήστε ένα δίχτυ-κουνουπιέρα που έχει λάστιχο στα τελειώματά του  για να προσαρμόζεται καλά στο καρότσι.

2. Προϊόντα με έλαιο ευκαλύπτου πρέπει να αποφεύγονται σε παιδιά κάτω των 3 ετών.

3. Αποφεύγουμε προϊόντα που περιέχουν εντομοαπωθητικό και αντηλιακό μαζί γιατί γενικά το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται πιο συχνά από το εντομοαπωθητικό.

4. Μη χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικά κάτω από τα ρούχα.

5. Ποτέ μην τα χρησιμοποιείτε πάνω σε πληγές, κοψίματα ή ερεθισμένο δέρμα.

6. Μην ψεκάζετε το εντομοαπωθητικό απευθείας στο πρόσωπο, ψεκάστε στις παλάμες σας και στη συνέχεια απλώστε το στο πρόσωπο.

7. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να βάζουν μόνα τους αντικουνουπικό.

8. Μην χρησιμοποιείτε σπρέυ σε κλειστούς χώρους ή κοντά σε φαγητά.

9. Ξαναβάλτε αντικουνουπικό αν το παιδί ιδρώσει ή βραχεί.

10. Αποφύγετε να ξαναβάλετε εντομοαπωθητικό αν δεν είναι απαραίτητο.

11. Αφού το παιδί γυρίσει στο σπίτι πλύνετε με σαπούνι και νερό τις περιοχές που βάλατε αντικουνουπικό ή κάντε του ένα ντουζ.

12. Αν το παιδί εμφανίσει κάποιο εξάνθημα μετά την εφαρμογή του αντικουνουπικού, ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό και καλέστε τον παιδίατρό σας ή το κέντρο δηλητηριάσεων.

Παρόλα αυτά, το παιδί σας μπορεί να πάλι να τσιμπηθεί από κουνούπια.  Μάθετέ του να μην τα ξύνει και απλώστε πάνω στο τσίμπημα καθαρό οινόπνευμα, λοσιόν καλαμίνης (calamine) ή κάποιο τοπικό αντισταμινικό (fenistil).  Διατηρείτε καθαρή την περιοχή προς αποφυγή επιμόλυνσης.

27-06-2014


Σχετικά άρθρα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ... Διαβάστε περισσότερα

27-11-2014


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Το νερό ασκεί φυσική έλξη στα παιδιά.   Είναι εντυπωσιακό, τα αντικεί ... Διαβάστε περισσότερα

27-11-2014


ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ Εξοπλείστε το κουτί πρώτων βοηθειών για το σπίτι, το αυτοκίνητο ή τις διακοπές σας, ώστε να είσ ... Διαβάστε περισσότερα

20-01-2015